Izveštaj sa III izložbe pasa mešanaca, Novi Sad 09.10.2016.

Hana, cane corso
Udomljavanje – Hana
19.10.2016
izložba_mesanaca_plakat
3. izložba pasa mešanaca – Novi Sad 2016.
03.10.2016

Izveštaj sa III izložbe pasa mešanaca, Novi Sad 09.10.2016.

Zajednička fotografija učesnika III izložbe pasa mešanaca Novi Sad 09.10.2016.

III izložba pasa mešanaca, Novi Sad 09.10.2016.

Z avršena je treća po redu „Izložba pasa mešanaca – Novi Sad 2016“. Ljubitelji pasa i drugih životinja su se i ovaj put pokazali u najboljem svetlu i odazvali u velikom broju ovoj plemenitoj, edukativnoj i zabavnoj akciji, sve u cilju da promenimo sliku vezanu za mešance i naučimo kako da budemo što bolji, odgovorni vlasnici kućnih ljubimaca. Grad Novi Sad je prepoznao značaj ove manifestacije i potrebe za podizanjem svesti o napuštenim životinjama i onima koje su to bile, a sada su srećno našle svoj dom, te je i ovaj put podržao održavanje treće „Izložbe pasa mešanaca – Novi Sad 2016“. Javno komunalno preduzeće „Gradsko zelenilo“ je kao pravi i srdačan domaćin omogućilo da u prelepom ambijentu kupališta „Štrand“, 115 četvoronožnih drugara učestvuje i takmiči se u 12 neobičnih kategorija. Žiri, u kojem su ove godine sedeli paraolimpijka Borislava Perić-Ranković, glumci Radomir Nikolić, Sofija Juričan, Monika Romić i Slađana Simulov, novinarke Jovana Štetin i Nataša Angelovski, veterinar Snežana Voštinarov, kinolog Rajka Božanović, dizajnerka Nina Karlavaris i grumer Sandra Šmit, je i ove godine imao veoma težak zadatak, da među mnogobrojnim lepim, čupavim, lajavim, izabere „najkere“ grada Novog Sada....

Pehare, medalje i vredne poklone pobednicima su obezbedili Kinološki savez Srbije, proizvođač hrane za pse i mačke „Premil“ DOO, „Semako“ DOO koja proizvodi vitaminsko-mineralne dodatke u ishrani kućnih ljubimaca, prva srpska pekara za pse „VAF“ koja pravi 100% prirodno i ručno izrađene poslastice za ljubimce, grumeri Sandra Šmit i Ivan Mašić, pet šop „Gremlins“ i „Maja papi“ pet šop, cvetne aranžmane obezbedila je Dragica Trišić, dok je Kinološki savez Vojvodine, na čelu sa Sančanin Sinišom omogućio da program izložbe bude potpun i profesionalan.

Najmlađi posetioci su, u Dečijem kutku, u organizaciji Tatjane Ostojić, imali prilike da se upoznaju sa tangram slagalicom i da crtaju i boje omiljene životinje, a najbolji radovi po izboru žirija su i nagrađeni poklonima koje je obezbedila firme „Perins“ DOO.

Specijalni gosti na ovoj manifestaciji su bili Vesna Nestorović i njen čokoladni labrador Astor, prvi vodič za slepe i slabovide u Srbiji, koji su svojim prisustvom, dali akciji poseban pečat.

Folklorni ansambl Vila je ulepšao ovu manifestaciju predstavljajući svoj rad kratkim delom programa koji im je baziran na srpskoj narodnoj tradiciji – narodnim igrama, pesmama, običajima i materijalnoj kulturi iz svih krajeva u kojima živi srpski narod, a uključuju i igre drugih naroda koji žive u Srbiji. JKP „Zoohigijena i Veterina“ Novi Sad se zahvaljuje svima na podršci, velikom odzivu i učešću na trećoj „Izložbi pasa mešanaca – Novi Sad 2016“ kojom smo udruženim snagama probali da pomognemo što većem broju napuštenih ljubimaca i edukaciojm i primerom pomogli da se broj napuštenih životinja smanji, jer oni ne žive na ulici jer su to sami odabrali.


Novi Sad, 09.oktobar 2016.godine